DE 5 ELEMENTEN klankschalen-meditatie (gratis via download of streaming)

vijf elementen klankmeditatie

balancing the body/mind met Full Moon singing bowls

Lieve mensen,
(For our English speaking friends read at the bottom*)

 

Het is kerstavond en we missen jullie!

We hebben dit jaar nauwelijks concerten en workshops kunnen gegeven. En al helemaal niet de gratis gongmeditaties in ons pand met altijd weer mooie mensen en momenten.

December is de maand van de winterwende waarin we het licht en het samenzijn vieren. Om in gedachte toch even bij elkaar te zijn geven we jullie deze meditatie cadeau. De verstilling van een klankmeditatie kunnen we misschien nu nog meer dan anders, goed gebruiken en daarom hebben we deze opname gemaakt. 

 

Deze meditatie is als download en streaming vrij beschikbaar via de links hiernaast .

 

VIJF ELEMENTEN MEDITATIE

Deze meditatie van Gwen richt zich op het oplossen van het ‘ik-zijn’ in de stilte van het onbenoembare en onpersoonlijke zijn. Het doel van de medi­tatie is de body/mind weer in balans te brengen, te vitaliseren en te laten resoneren met het onpersoonlijke en onvoorwaardelijke aanwezig-zijn.

 

Uitgangspunt zijn de vijf elementen die vertegenwoordigd worden door vier gestemde Full Moon klank­schalen, die gepositioneerd worden volgens de vier windstreken. 

element    stemming
aarde      F
wind    B
vuur    G
water    D
ether    ‘het alomvattende gewaarzijn’

 

 

Een gongslag opent als eerste oorzaak de meditatie en sluit deze ook af. De Tingsha-bellen houden ons met hun hoge heldere klank alert en aanwezig.

 

FULL MOON SINGING BOWLS

Deze klankschalen worden in Nepal gemaakt van pure metalen. Ze worden alleen tijdens een vollemaansnacht gesmeed in het licht van een compleet heldere volle maan. De makers reinigen zich voor ze de legering van metalen gaan maken en smeden vervolgens de schalen. Deze klankschalen worden speciaal voor ons gemaakt en zijn bij ons verkrijgbaar.

 

INSTRUCTIE

Ga ontspannen zitten of liggen. Bij voorkeur met een hoofdtelefoon. Laat alle gedachten en sensaties voorbij gaan als wolken in de blauwe lucht. En dompel je onder in het tijdloos-aanwezige en verhaalloze zijn. 

 

De meditatie is in 8D opgenomen, waardoor de ruimtelijke beleving, zeker met een hoofd­telefoon, geweldig is. Voor deze 8D-opnames hebben we gebruikt gemaakt van het akoestiek-profiel van een piramide, dus bij beluistering waan je je in een piramide.

 

Geef en gun jezelf even dat moment van verstilling en ontspanning.

Fijne feestdagen gewenst!
– Gwen & Harry –


Opname en sound design: Frans de Rond en Harry van Dalenklankschalen en Tingsha bellen: Gwen de Jongpercussie: Siem Ranoesetiko en Eddy Koopman • ademhaling: Natalie Merfort.

 


*ENGLISH: Dear friends! To be together in mind, we give you this recording as a present. Perhaps we can use the stillness of this sound meditation even more than usual and therefore our gift. This meditation by Gwen focuses on dissolving the “I-being” in the silence of the unnameable and impersonal – being -.

It is available via download and streaming (see links below).


> Click here for the download (CD quality).


> Click hereunder to listen to the mediation streaming (via SoundCloud):


Share this post
Spirit Connection