DE 5 ELEMENTEN klankschalen-meditatie (gratis via download of streaming)

[UK text, see below*] Deze Spirit Connection-meditatie is gericht op het in balans brengen van de body/mind en deze daardoor te vitaliseren en te laten resoneren met het onpersoonlijke en onvoorwaardelijke aanwezig-zijn.

 

Uitgangspunt zijn de vijf elementen die vertegenwoordigd worden door vier gestemde Full Moon klank­schalen, die gepositioneerd worden volgens de vier windstreken. 

element    stemming
aarde      F
wind    B
vuur    G
water    D
ether ¬† ¬†‚Äėhet alomvattende gewaarzijn‚Äô

 

 

Een gongslag opent als eerste oorzaak de meditatie en sluit deze ook af. De Tingsha-bellen houden ons met hun hoge heldere klank alert en aanwezig.

 

FULL MOON SINGING BOWLS

Deze klankschalen worden in Nepal gemaakt van pure metalen. Ze worden alleen tijdens een vollemaansnacht gesmeed in het licht van een compleet heldere volle maan. De makers reinigen zich voor ze de legering van metalen gaan maken en smeden vervolgens de schalen. Deze klankschalen worden speciaal voor ons gemaakt en zijn bij ons verkrijgbaar.

 

INSTRUCTIE

Ga ontspannen zitten of liggen. Bij voorkeur met een hoofdtelefoon. Laat alle gedachten en sensaties voorbij gaan als wolken in de blauwe lucht. En dompel je onder in het tijdloos-aanwezige en verhaalloze zijn. 

 

De meditatie is in 8D opgenomen, waardoor de ruimtelijke beleving, zeker met een hoofd­telefoon, geweldig is. Voor deze 8D-opnames hebben we gebruikt gemaakt van het akoestiek-profiel van een piramide, dus bij beluistering waan je je in een piramide.

 

Geef en gun jezelf even dat moment van verstilling en ontspanning.


Opname en sound design: Frans de Rond en Harry van Dalen ‚ÄĘ klankschalen en Tingsha bellen: Gwen de Jong ‚ÄĘ percussie: Siem Ranoesetiko en Eddy Koopman ‚ÄĘ ademhaling: Natalie Merfort.

 


*ENGLISH: Dear friends! To be together in mind, we give you this¬†recording as a present. ¬†This meditation focuses on dissolving the ‚ÄúI-being‚ÄĚ in the silence of the unnameable and impersonal – being -.

It is available via download and streaming (see links below).


> Click here for the download (CD quality).


> Click below to listen to the mediation streaming (via SoundCloud):


Spirit Connection