20 – 21 oktober 2018: 24-uur-cyclus ‘The Way of the Gong’ op Venwoude

Gongweekend 2017 Venwoude

Zaterdag 20 oktober – 10.30 uur tot en met zondag 21 oktober – 10.30 uur


Dit gongevent duurt 24 uur aaneengesloten. De cyclus start met de voorbereidingen voor de GongPuja die tijdens de nacht plaats zal vinden gedurende 7,5 uur . Als voorbereiding zullen we aan de hand van SoundYoga ons verdiepen in ‘aanwezig-zijn’ door middel van beweging, ademhaling en klank. De intentie van de GongPuja zal zich ontvouwen tijdens de voorafgaande gongmeditatie. Jullie leren zelf de gong te spelen zoals bij een GongPuja gebruikelijk is, zodat iedereen mee kan spelen gedurende de nacht. De puja zullen we ritueel gezamenlijk afsluiten met SoundYoga.

Wat is een GongPuja?
Stel je een ruimte voor gevuld met ongeveer 20 gongs die in een vortex staan opgesteld. Hier omheen liggen mensen gedurende de nacht slapend of mediterend  in de klanken van de gongs. De ruimte vult zich met multificerende boventoon-lagen.
De ‘allnight-GongPuja’ is een reis door de ruimte naar de Stilte die je in wezen bent. Het is een ervaring voorbij alle verwachtingen. Het is een ceremonie van reiniging, regeneratie, verjonging en inzicht.
De gong is het meest krachtige instrument om hiervoor te gebruiken. De gong produceert de meeste harmonische effecten van alle instrumenten. Als je in een gongveld terecht komt, los je op in de harmonische effecten ervan. Als eerste een dematerialisatie van het lichaam en uiteindelijk het oplossen van de denkgeest.
Er wordt op één volume gespeeld zodat je kunt slapen en/of mediteren. Elke deelnemer wordt aangemoedigd te participeren in de Puja door om de beurt de gong te bespelen voor de groep of door simpelweg liggend te verdwijnen in de klanken.

Wat is SoundYoga?
Sound healing is gebaseerd op het principe dat alles in het universum uit trilling bestaat. Dus ook het menselijk lichaam bestaat uit vibraties. Net zoals een gestemd instrument is het menselijk lichaam een ritmisch, harmonieus geheel, tenzij haar trillingsveld verstoord is. SoundYoga bevat onder andere ademhalingstechnieken, meditatietechnieken en bewegingsleer met klank.
Door middel van SoundYoga cre√ęren we ruimte en helderheid zodat bepaalde vastzittende lagen op zowel fysiek, mentaal en emotioneel niveau gezien kunnen worden en daardoor kunnen oplossen. Zo wordt ons gevoel en intu√Įtie gezuiverd van het verleden en wordt ons handelen responsief in het Nu en niet meer reactief veroorzaakt door het verleden.
Gevoelens van o.a. afgescheidenheid, eenzaamheid, ongemak, verdriet, boosheid, nervousiteit die diep in het lichaam genesteld zijn, kunnen in alle openheid ervaren worden. Door deze gevoelens niet te benoemen of af te wijzen maar gewoon in de aandacht op te laten komen, kunnen deze gevoelens ervaren worden als een lichamelijke sensatie zonder een verhaal. Zo wordt je steeds meer bewust van de aanwezige openheid en ervaar je meer helderheid.

Lunch, diner, ontbijt, koffie en thee zijn inbegrepen. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een kussen, slaapzak/deken en een fles water.
Deze 24-uur-cyclus vindt plaats op de prachtige locatie Venwoude gelegen midden in de bossen van Lage Vuursche (Vuurse Steeg 1).¬†De kosten bedragen ‚ā¨ 149,- per persoon.

De vrijdag voorafgaand aan het weekend geven we ook op Venwoude een gongbad (meer info). We bieden je de mogelijkheid tot een pakket prijs voor gongbad en gongweekend voor ‚ā¨ 170. (Via de tickets op onze website kan je dit pakket boeken)

Zie voor meer informatie over Venwoude www.venwoude.nl. De zaal staat midden in de bossen en beschikt over eigen douches en toiletten.

Voor vragen kunt u gerust contact opnemen met telefoonnummer (06) 239 152 77 of stuur een mail naar info@spiritconnection.nl.

> Boek nu je tickets voor de 24 uurs cyclus The Way of The Gong!

> Boek nu je tickets voor het gongbad (vrijdag) in combinatie de 24 uurs cyclus The Way of The Gong (zaterdag en zondag)!

Spirit Connection