The Manifest & Unmanifest - meditatief-concert
12 oktober 2024 in de Kruisherenkapel te Uden
klik hier >>>
4-daags gongretreat: Wheel of Sound - Inner Journey
14 t/m 17 november in Overlangel
klik hier >>>
24-uurs-klankretreat: The Resonance of Being
14 & 15 december in Overlangel
klik hier >>>
The Manifest & Unmanifest - meditatief klankconcert
zaterdag 28 december 2024 in de Van Houtenkerk te Weesp
klik hier >>>
Previous slide
Next slide

online klankmeditaties

Deze meditaties zijn als download en streaming vrij beschikbaar via de links hieronder.
Je vindt daar ook meer informatie over de desbetreffende meditatie.

KLANKMEDITATIE-CONCERTEN 
& SOUND CHAPEL CONCERTEN

The quieter you become, 

the more you can hear.

[Ram Das]

klankmeditatie-concerten

Van Houtenkerk Weesp

 

Deze klankconcerten zijn meestal liggend en vaak op bijzondere locaties.

We maken gebruik van een scala aan klankinstrumenten zoals gongs, diverse soorten klankschalen en andere boven­toon­-instrumenten. We combineren deze met professionele musici van het Hymn to the Silence ensemble met onder andere: indiaanse fluit, viool, sopraan, contrabas, piano, soundscapes en gasten. 

sound chapel-concerten

Deze vinden plaats in onze sound chapel te Overlangel. We beginnen met een geleide meditatie als voorbereiding op het concert zodat je je compleet kan ontspannen en overgeven aan een ervaring waarbij je zijn en je stille essentie samenvallen.

Sound-Chapel concert Overlangel

 

Wat kan je verwachten bij onze concerten?

Je ligt tussen de gongs, klankschalen en andere instrumenten. De resonanties van de klanken zorgen voor een diepe ontspanning waarbij het gevoel van afgescheidenheid met de mensen en de wereld om je heen verdwijnt. Tijd en ruimte lossen op in je essentiële zijn. De mentale, emotionele en fysieke aspecten van jezelf worden super­geleidend en -regenererend waardoor de gebruikelijke weerstand van het ego oplost en je ontspant in het onvoorwaardelijke zijn.

RETREATS

Je gaat je niet beter voelen 

maar je wordt beter 

in voelen.

24 uurs gongretreat
(Resonance of Being)

 

Een retreat waarin je leert op een meditatieve manier de gongs te bespelen, voor jezelf en voor anderen. Met als hoogtepunt de nachte­lijke gongpuja waar wij gezamenlijk 7,5 uur gong bespelen voor en met elkaar. Een unieke reset voor body & mind.

4 daags gongtraining en retreat (Wheel of Sound – Inner Journey)

Tijdens dit retreat ga je heel veel oefenen met de gongs. Daarnaast omvat het ook drie ceremoniën met gongs en klankschalen. Tevens lichte Pranayama-ademhalings­oefeningen, Qi-Gong-oefeningen en poëzie. Het retreat is gericht op verdieping op elk niveau en het verkrijgen van nieuwe inzichten over jezelf.

sound treatments

Stilte is niet de afwezigheid van klank.
Maar de afwezigheid van jou als persoon.

individueel of groep
(max. 4 deelnemers)

klankmassage

Wij hebben speciale sound rooms waar je voor de behandeling tussen, op jou afgestemde, gongs, klank­schalen, tongdrum, monochords en andere boventooninstrumenten ligt.

Deze behandeling werkt zowel op het fysieke, mentale als emotionele lichaam. Klank fungeert als de drager en gids die de energie verhoogt, blokkades oplost en helpt bij stress, spanning en slapeloosheid. Bovendien kan het inzicht bieden in conditioneringen en structuren.

 

groepen
(tot 16 deelnemers)

Deze klankbehandelingen vinden plaats in onze sound chapel. Deze ruimte wordt intuïtief gevuld met instrumenten die zijn afgestemd op de groep.

Sound-Chapel concert Overlangel

workshops & trainingen

workshops & trainingen

Wij organiseren deze in ons pand of op locatie. We werken dan met gongs, kristallen- en Himalaya-klankschalen. De duur van deze trainin­gen varieert van minimaal een halve dag tot meerdere dagen.

 

Je kunt ons ook inhuren voor een training of workshop op maat. Bijvoorbeeld als onderdeel van een bedrijfstraining of van een yoga-retreat.

ons assortiment

De door ons gevoerde instrumenten worden zorgvuldig geselecteerd op basis van ontwerp, klankkwaliteit en klankkleur.

• gongs

Wij hebben de grootste collectie gongs in Europa. Wij voeren gongs van Paiste, Gongland, Grotto Sonora en de exclusief voor ons geprodu­ceerde Samadhi-gongs. 

• kristallen klankschalen

Ontdek ook onze uitgebreide collectie met Classic Frosted schalen en alchemieschalen.

• Himalaya Full Moon klankschalen

Deze metalen schalen worden tijdens volle maan exclusief voor ons vervaardigd in Nepal. 

• diverse boventooninstrumenten

We voeren ook kristallen- en koperen buizeninstrumenten in ons assortiment. Daarnaast monochords, chimes, oceandrums en meer.

webshop

Hier vind je slechts een selectie van onze producten. We nodigen je graag uit om ons pand te bezoeken, waar we nog veel meer instrumenten hebben. De ervaring leert wel dat je de instrumenten echt zelf moet horen en voelen om er een connectie mee te krijgen. Kom dus gerust vrijblijvend langs om ze te ervaren.

locatie in Overlangel

Ons pand is een ware oase van rust gelegen in het prachtige en inspirerende rivierenlandschap van de oude Maas, grenzend aan natuurgebied De Keent. 

We beschikken over sound rooms, een sound chapel en ruimtes voor workshops, meditaties, huiskamer-klankconcerten en demo­ruimtes. Een heerlijke serene omgeving waar je jouw thuis-zijn fijn kan laten resoneren. 

Tevens vind je hier het assortiment instrumenten dat we verkopen. Je bent altijd van harte welkom om vrijblijvend langs te komen en te ontdekken welk instrument het beste bij jou past.

 

Wij zijn geopend op afspraak.

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via: (06) 239 152 77 of info@spiritconnection.nl

Je vindt ons aan de Maasdijk 4, 5357 NB Overlangel.

Scroll naar boven