9 t/m 13 oktober 2019: The Way Of The Gong – 5 daags gong-retreat op Venwoude

[ENGLISH VERSION]

 

We zijn verheugd omdat we een compleet vijfdaags gong-retreat (The Way Of The Gong) organi­seren in de nieuwe ruimte van het prachtige Venwoude midden in de bossen van Lage Vuursche. We gaan de verdieping met onszelf in combinatie met de gong aan. Ervaring opdoen, gongs leren bespelen, mediteren op klank en jezelf afstemmen op en met de gong. 

 

Het eerste blok bestaat uit drie trainingsdagen (ook los te reserveren). Wij geven onderricht hoe te werken met de gong voor zowel nieuwkomers als verdere verdieping voor gevorderden. Je leert de diepere betekenis van de gong en gongbaden. Je leert zelf gongbaden en -meditaties te geven en in groepsverband te spelen. 

Rolf Nitsch, eigenaar en meestergongmaker bij Gongland (een toonaangevend gongmerk) is ook aanwezig om te vertellen over hoe gongs gemaakt worden, de verschillende productiefases en de gebruikte materialen. Hij was één van de eerste gongmakers bij Paiste met een diepe verankering in de spirituele kant van het instrument. 

We werken ook met de effecten van klank en resonantie op het lichaam door middel van Sound-yoga. 

 

Aansluitend op de drie trainingsdagen doen we een The Way of the Gong-24-uurs-cyclus. Hiervoor kun je je ook apart inschrijven. Tijdens de dag en avond bereiden we ons voor op de afsluitende rituele gongpuja van 7,5 uur tijdens de nacht. Overdag zijn we onder andere bezig met meditatie­technieken, ademhalingstechnieken, gongspelen en bewegingsleer met klank.

Je gaat je niet beter voelen maar je wordt beter in voelen!

 

De Gong
De gong is het meest krachtige instrument om in al deze technieken als uitgangspunt te gebruiken. De gong produceert de grootste harmonische effecten van alle instrumenten die er bestaan. Als je in een gongveld terecht komt, los je op in alle harmonische effecten daarvan. Als eerste een dematerialisatie van het lichaam en uiteindelijk de denkgeest. Er is geen instrument die zo’n impact impact op ons lichaam  denken heeft als de gong.

 

Wat is Sound-Yoga?
Sound healing is gebaseerd op het principe dat alles in het universum uit trilling bestaat. Sound healing is mogelijk omdat het menselijk lichaam ook bestaat uit trillingen. Net zoals een gestemd instrument is het menselijk lichaam een vergelijkbaar ritmisch, harmonieus geheel tenzij het vibrerend veld verstoord is geraakt. Sound Yoga bevat onder andere ademhalingstechnieken, meditatietechnieken en bewegingsleer met klank.

Door middel van Sound Yoga creëren we ruimte en helderheid zodat bepaalde vastzittende lagen op zowel fysiek, mentaal en emotioneel niveau gezien kunnen worden en daardoor kunnen oplossen. Zo wordt ons voelen en intuïtie gezuiverd van het verleden en zo wordt ons handelen niet meer reactief wat aan het verleden gekoppeld zit maar responsief in het Nu moment opkomend.

Gevoelens van o.a. afgescheidenheid, eenzaamheid, ongemak, verdriet, boosheid, nervositeit die diep gesetteld en verborgen zijn in het lichaam kunnen in alle openheid ervaren worden. Door deze gevoelens niet te labelen en niet af te wijzen maar gewoon in je aandacht te laten komen, in de openheid die je bent, kunnen deze gevoelens ervaren worden als een lichamelijke sensatie zonder een eigen verhaal daaraan gekoppeld. Waardoor je jezelf  steeds meer bewust wordt van je presence en je hierdoor meer helderheid ervaart.

Door middel van klank, ademhalingstechnieken, meditatie technieken en movements gebaseerd op o.a. grounding, detox en energieverdeling nodigen we je uit deze openheid die je bent te herkennen en vanuit die understanding te handelen op elk niveau van je bestaan.

 

Wat is een GongPuja?
Stel je een ruimte voor gevuld met ongeveer 20 gongs die in een vortex staan opgesteld. Hieromheen liggen mensen gedurende de nacht slapend of mediterend in de klanken van de gongs. De ruimte vult zich met multificerende boventoon-lagen.
De ‘allnight-GongPuja’ is een reis door de ruimte naar de Stilte die je in wezen bent. Het is een ervaring voorbij alle verwachtingen. Het is een ceremonie van reiniging, regeneratie, verjonging en inzicht. Er wordt op een volume gespeeld zodat je kunt slapen en/of mediteren. Elke deelnemer wordt aangemoedigd te participeren in de Puja door om de beurt de gong te bespelen voor de groep of door simpelweg liggend te verdwijnen in de klanken.

De gong staat symbool voor ‘I Am’, de eerste oorzaak, en ook als de vernietiger van het ego-denken.

 

Wat houdt de training onder andere in?
Het leren van allerlei technieken, hoe je de gong bespeelt, het gebruik van diverse gongkloppers, spelen met 2 kloppers, op verschillende geluidsniveaus leren spelen, werken met een handgong, gongmeditaties geven, leren in groepsverband spelen en individueel, zelf een gongbad geven en het leren jezelf af te stemmen op de gong. Daarnaast leren we je om de gong optimaal te gebruiken in de ruimte die voor handen is en hoe deze akoestisch werkt in en met de ruimte.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan dit vijfdaagse retreat. Hieronder vind je de mogelijkheden en kosten.

 

The Way of the Gong – retreat (5 dagen) 9 t/m 13 oktober

Inclusief biologische, vegetarische maaltijden van zoveel als mogelijk lokaal geteelde producten. In de pauzes thee, water, koek en fruit.
Kosten per persoon € 595

The Way of the Gong – trainingsdagen (3 dagen) 9 t/m 11 oktober

Inclusief biologische, vegetarische maaltijden van zoveel als mogelijk lokaal geteelde producten. In de pauzes thee, water, koek en fruit.
Kosten per persoon € 450

The Way of the Gong – 24 uurs-cyclus 12 en 13 oktober (24 uur)

Inclusief biologische, vegetarische maaltijden van zoveel als mogelijk lokaal geteelde producten. In de pauzes thee, water, koek en fruit.
Kosten per persoon € 175

 

Overnachtingsmogelijkheden voor 5 daagse* (3 nachten);

1 persoonskamer voor 3 nachten € 140 p.p.

2 persoonskamer voor 3 nachten € 110 p.p.

eigen camper of tent (op landgoed) voor 3 nachten € 36 p.p.

 

Overnachtingsmogelijkheden voor 3 daagse* (2 nachten);

1 persoonskamer voor 2 nachten € 97 p.p.

2 persoonskamer voor 2 nachten € 75 p.p.

eigen camper of tent (op landgoed) voor 2 nachten € 25 p.p.

* Het betreft eenvoudige kamers, opgedekt en gedeeld sanitair op de gang.

 

Overnachting bij de The Way of the Gong – 24 uurs-cyclus

Hiervoor hoef je geen overnachting te boeken, je verblijft in de ruimte bij de gongs en daar zijn matrassen met lakens aanwezig. Je hoeft alleen zelf een kussen en deken/slaapzak mee te nemen.

 

Uitgebreidere informatie zoals onder andere het programma volgt nog. Voor vragen zoals dieetwensen, gespreide betaling en/of andere infor­matie kunt u altijd contact opnemen, via de mail op gwen@spiritconnection.nl of telefonisch op 06-23915277.

 

RESERVERINGSMOGELIJKHEDEN: 

> Reserveren voor 5 daagse retreat 9 t/m 13 oktober

> Reserveren voor 3 daagse trainingsdagen 9 t/m 11 oktober

> Reserveren voor 24 uurs-cyclus 12 en 13 oktober

 

> Overnachtingen voor 5 daagse 1 persoonskamer voor 3 nachten € 140 p.p.

> Overnachtingen voor 5 daagse 2 persoonskamer voor 3 nachten € 110 p.p.

> Overnachtingen voor 5 daagse tent of camper voor 3 nachten € 36 p.p.

 

> Overnachtingen voor 3 daagse 1 persoonskamer voor 2 nachten € 97 p.p.

> Overnachtingen voor 3 daagse 2 persoonskamer voor 2 nachten € 75 p.p.

> Overnachtingen voor 3 daagse tent of camper voor 2 nachten € 25 p.p.

Geef een reactie

Spirit Connection