20 & 21 November: Hymn to the Silence

Koop nu je tickets voor Vrijdag 20 November en Zaterdag 21 November!

In de reeks concerten “The Manifest and the Unmanifest”gaan we vrijdag 20 en zaterdag 21 november weer twee grootse ligconcerten geven in de prachtige 500 jaar oude Grote kerk te Weesp. De vorige concerten hadden als thema “via Bach’s cello suite naar Aum” en “Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel naar Aum” en dit keer gaan we een volledig eigen compositie ten gehore brengen.

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest in de studio om 2 CD’s op te nemen en deze gaan uitkomen rond de datum van het concert. Deze 2 CD’s zullen in een boekwerk verschijnen met poëzie en teksten van onder andere bekende meesters en ons zelf. Een boek met klank en woord voor contemplatie naar binnen om zo de Stilte te herkennen van wat je in wezen bent. Het boek heet Silence Smiles en van dit boekwerk met CD’s gaan wij “Hymn to the Silence” deze avonden uitvoeren.

Deze twee concerten gaan we uitvoeren in samenwerking met Gé Bartman op cello, Aleksandra Anisimowicz sopraan, Hans Karssen op didgeridoo, Norma Brooks op contrabas, Eddy Koopman percussie, het koor Camerata Fectionata onder leiding van dirigent Fred Smalbrugge, Fons Brouwer op groot orgel, Michael Telapary op native american flute, Frans de Rond met soundscapes en Spirit Connection met 30 gongs en klankschalen. De gong staat voor vrijheid en innerlijke harmonie. Wanneer we in deze magische wervelwind met klanken liggen, verdwijnt elk gevoel van afgescheidenheid van andere mensen en de natuur. Tijd en ruimte lossen op in de stilte, de essentie van wat je in wezen bent.

Dit concert is een ligconcert omdat het om de totale ervaring van het geheel gaat, en niet om het visuele schouwspel. Het is een innerlijke reis. Voor mensen die niet kunnen liggen is het altijd mogelijk om dit concert zittend bij te wonen. Tevens is er ook een invalideningang in de kerk. Het concert duurt ongeveer 1,5 uur.

De kosten voor dit concert bedragen € 39,- per persoon. Het concert wordt gehouden in de Grote Kerk (Laurenskerk) op de Nieuwstraat 31 te Weesp, op vrijdag 20 november om 21.00 uur en zaterdag 21 november om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan op vrijdag 20.00 uur en op zaterdag 19.00 uur open. Zorg dat je op tijd bent, aangezien de deuren op slot gaan op het moment dat het concert begint.

Het betreft een ligconcert waar je zelf voor een matje, kussen en deken moet zorgen zodat je lekker ontspannen kunt liggen.

Spirit Connection