19 en 20 juni 2020: The Manifest & the Unmanifest – ‘the fifth element’-concerten in Weesp

Het hoogtepunt van elk jaar voor ons zijn de twee ‘grote’ concerten die we geven in de prachtige oude Grote Kerk van Weesp. 

Dit jaar gaan we twee bijzondere improvisaties uitvoeren geïnspireerd op ‘de ether’. Dit fifth element is de alomvattende ruimte en potentie waarin het spel van aarde, water, lucht en vuur plaats kan vinden.

 

Wat kan je verwachten?
De ruimte vult zich met klank en stilte. Door de harmo­niserende klanken van gongs en klank­schalen, percussie en andere (boventoon)instrumenten kan je je helemaal ontspannen en verplaatst de aandacht zich voorbij de verhalen-wereld van het mentale, emotionele en fysieke lichaam. De gebruikelijke weerstanden lossen op en je bent weer thuis in de ruimte (the fifth element) van de essentiële Stilte.
Waar en hoe dit precies voor jou uitwerkt, blijkt vanzelf gedurende de avond.

‘Except for silence, everything else is your imagination.’ [Osho]

 

Naast ons spelen er zo’n 25 muzikanten mee om dit te kunnen realiseren. De definitieve bezetting hoor je op een later tijdstip maar qua instrumenten kun je onder andere verwachten: sopraan, piano, koor, fluit, percussie, contrabas, orgel, soundscapes, gongs en klankschalen. 

 

Voor deze concerten bieden we zowel lig- als zitplaatsen aan. Er is ook een invalide-ingang in de kerk. Het concert duurt ongeveer 1,5 uur.

De concerten worden gehouden in de Grote kerk (Laurens kerk) op de Nieuwstraat 31 te Weesp. Op vrijdag begint het concert om 21.00 uur en zaterdag om 20.30 uur. De deuren van de kerk gaan een uur van tevoren open. Zorg dat je op tijd bent aangezien de deuren op slot gaan op het moment dat het concert begint.

Vergeet niet zelf een matje, kussen en eventueel deken mee te nemen zodat je lekker ontspannen kunt liggen op de stenen kerkvloer.
Heb je een zitplaats vergeet dan niet een deken mee te nemen zodat je warm zit. Houd er rekening mee dat in deze periode de verwarming van de kerk niet aan is.

 

Klik hier voor een video-impressie van een ligconcert.


 

> Tickets voor ligplaats tijdens concert vrijdag 19 juni (om 21:00 uur)

> Tickets voor zitplaats tijdens concert vrijdag 19 juni (om 21:00 uur)

> Tickets voor ligplaats tijdens concert zaterdag 20 juni (om 20:30 uur)

> Tickets voor zitplaats tijdens concert zaterdag 20 juni (om 20:30 uur)

Geef een reactie

Spirit Connection