18 augustus: Gongmeditatie tijdens het Healing Festival

Healing Festival 2016

Healing Festival 18 –¬†20 augustus 2017 op Venwoude, Lage Vuursche

Dit jaar geven wij op vrijdag 18 augustus tijdens het Healing Festival een workshop Gongmeditatie. Tijdens dit bijéénzijn gaan we jullie de symboliek en de werking van de gong uitleggen en een ademhalingstechniek oefenen als voorbereiding op onze gongmeditatie.

De gong kan men zien als symbool die verwijst naar de Sacred Space die tijdloos is. Andere verwoordingen daarvoor zijn: het Absolute, de Stilte, de Bron, het Zelf. De klanken van de gong kunnen de hypnotiserende werking van de gedachtes doorbreken, waardoor men ervaart dat men niet zijn gedachtes is, maar slechts de waarnemer ervan.

De klanken verleggen de aandacht naar het moment zoals het is. Dus de neiging om vanuit een mentaal, emotioneel of fysiek verhaal de klanken te ervaren, wordt daardoor verbroken. De Sacred Space vult zich met de resonerende klanken van de gong, waardoor je volledig gewaar wordt van je gedachtes en je gevoelens. Dit gewaarworden gebeurt zonder enige afwijzing of ontkenning en blijkt een komen en gaan van gedachtes en gevoelens. Daarin herken je je eigen compleetheid.

Voor meer informatie en tickets zie www.healingfestival.nl

 

Spirit Connection