ERVAAR EEN SOUND-EXPERIENCE CONCERT

Sound-Experience

Wat is een Sound-Experience?

Een Sound Experience concert is een luisterervaring die het ervaren zelf wil belichten in plaats van het opini√ęrende denken.

Bij deze concerten staat een muzikant centraal en deze gebruikt ‚Äď het nu ‚Äď als inspiratie voor meditatieve improvisaties. Op hun beurt ge√Įnspireerd, kleuren de Spirit Connection klankspelers met hun gongs, schalen en andere instrumenten, het muzikale momentum verder in. Soundscape-architect Frans de Rond mengt real-time opgenomen fragmenten als subtiele soundscapes in het geheel.

Muziekmeditatie

Door de verschillende onderlinge wisselwerkingen ontstaat een muziekmeditatie waardoor je, als je je daaraan overgeeft, de wereld van gedachten en meningen kan ontstijgen en kan ontspannen in het zijn.

Als publiek lig je tussen de uitvoerende musici, waardoor je je makkelijker kan overgeven aan het ervaren en je jezelf kan verliezen en ontspannen in de klank van tijdloze stilte.

Concerten

Deze concerten vinden plaats in unieke locaties, zoals bijvoorbeeld Studio 2 van MCO Hilversum, de oudste opnamestudio in Nederland. Van elke Sound Experience worden opnamen gemaakt. Deze zijn na het concert als download te bestellen.

Bezetting

  • Per concert worden er musici uitgenodigd.
  • Verder bespeelt Spirit Connection gongs, klankschalen en andere instrumenten.
  • Frans de Rond ontwerpt real-time soundscapes.

Deze Sound Experience concerten zijn een samenwerking van Frans de Rond en Spirit Connection.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief om informatie en data te ontvangen over volgende concerten.