6 & 7 mei: GONGMEDITATIE-concert in de Van Houtenkerk in Weesp

met zit-en ligplaatsen

Van Houtenkerk Weesp

Geïnspireerd op het gedicht ‘Come with me’ van Rumi geven we dit jaar op 6 en 7 mei in de prachtige Van Houten kerk in Weesp een gongmeditatieconcert.

Anders dan voorgaande keren bieden we deze keer lig- en zitplaatsen omdat elke vorm zijn eigen kenmerken heeft ook wat betreft individuele klankbeleving en de werking ervan. Zittend komt de klank direct het lichaam binnen en voert deze je mee. Liggend is het meer het opgaan in de ruimte en wat daarin plaatsvindt leidend. Bepaal voor jezelf wat je aanspreekt.

Wat kan je verwachten van dit concert?

De ruimte vult zich met klank en stilte. Door de harmo­niserende klanken van zang, muziekinstrumenten, gongs en klank­schalen, percussie en andere (boven­toon)instrumenten kan je je helemaal ontspannen en verplaatst de aandacht zich voorbij de verhalenwereld van het mentale, emotionele en fysieke lichaam. De gebruikelijke denkweerstanden lossen op en je bent weer thuis in de ruimte van het tijdloze stille zijn. Waar en hoe dit precies voor jou uitwerkt, blijkt vanzelf gedurende de avond.

het Hymns to the Silence-ensemble:

  • Gwen & Harry gongs en boventoon-instrumenten
  • Siem Ranoesetiko percussie
  • Natalie Merfort sopraan
  • Wilma Thalen viool
  • Mike Del Ferro piano
  • Frans de Rond soundscapes

Je kan dus kiezen voor een lig- of zitplaats. Als je kiest voor een ligplaats vergeet dan niet matje, kussen en deken mee te nemen zodat je lekker ontspannen kunt liggen. Er is ook een invalide-­ingang in de kerk.
De kerk gaat open om 20.00 uur en we starten om 20:30 uur. Het concert duurt ongeveer 1,5 uur. Je vindt de Van Houtenkerk aan de Oude Gracht 69 te Weesp.

Een ticket voor een ligplaats bedraagt €39,00 en een zitplaats €35,00.

Een korte video-impressie van onze concerten vind je hier.

Spirit Connection