28 Mei 2016: “Silence Smiles” muziek- en klankconcert

Boek hier je tickets!

Een muzikale klankreis langs Van Morrison, Arvo Pärt naar improvisaties en de klanken van gongs en boventonen.

Aanleiding voor dit bijzondere concert is ons klankboek ‘Silence Smiles’. Dit boek is de weerslag van een muzikale verkenningsreis die door middel van muziek, klank en meditatie tot diezelfde ‘onafgescheiden stilheid’ wil uitnodigen, als onze klankconcerten.

Het klankboek wat wij uitbrengen is zowel een luister- als een visuele ervaring. Met dit concert willen wij dit ook uitbeelden in de vorm van dans en uitvoerende artiesten. De muzikanten worden in sommige muziekstukken door de kerk heen geplaatst waardoor het een heel meditatieve beleving is. Voor deze avond hebben we de musici die aan het klankboekproject meewerkte, gevraagd in verschillende samenstellingen, zelfgekozen muziekstukken te spelen, die in hun optiek Stilte kenbaar maken. Naast het bekende stuk van Arvo Pärt – Spiegel im Spiegel- en Van Morrison’s – In the Garden- worden er verschillende stukken muziek van de cd opnames die in het boek zitten, uitgevoerd. Het spel van gongs en klankschalen weeft als klankmeditaties de muziekstukken aan elkaar. De avond verkent zo in verschillende kleuren de klanken van Stilte. En is een uitnodiging om weer te kunnen resoneren met de grondtoon van de onvoorwaardelijke Stilte.

Naast de bekende muzikanten die meedoen hebben we nog 5 topmuzikanten bereid gevonden om mee te spelen. Wolfert Brederode is misschien wel de meest fraaie pianist van dit moment die wij in Nederland hebben. Bram Stadhouders op gitaar maakt soundscapes en sferen als geen ander. Sanne Rambags zingt als een nachtegaal gedichten van soefimeesters. Joost Lijbaart is de meest subtiele drummer die wij kennen en met de meest kleurrijke trompettist André Heuvelman wordt dit een mooi samenspel. De Zendanseres Rocío Fernández uit Ibiza zal tijdens het concert geïmproviseerde Zendansen uit voeren die de stilte vormgeeft.

Omdat we door middel van – horen en zien – de stilte kenbaar willen maken, is dit anders dan jullie van ons gewend zijn, een zitconcert (met pauze). De entree is € 39,- p.p. (incl. koffie en/of thee). Het concert wordt gehouden in De Grote Kerk (of Sint-Laurens Kerk), Nieuwstraat 31 te Weesp en is van 19.30 – 23.00 uur.

De Musici zijn:
Hans Karssen – didgeridoo
Gé Bartman – cello
Norma Brooks – contrabas
Eddy Koopman – percussie
Aleksandra Anisimowicz – sopraan
Michael Telepary – native american flute
Fred Smalbrugge – koordirigent
Camerata Fectionata – kamerkoor
Atzko Kohashi – piano
Wolfert Brederode – piano

Bram Stadhouders – gitaar
Sanne Rambags – vocals
Joost Lijbaart – drums
André Heuvelman – trompetist
Frans de Rond – soundscapes
Spirit Connection – gongs & singing bowls
Rocío Fernández – dans

 

 

Spirit Connection