4-daags gongretreat: Wheel of Sound - Inner Journey
11 t/m 14 april 2024 in Overlangel

11 t/m 14 apri 2024

Wat kan je verwachten?

‚ÄĘ intensief gong- en klank¬≠retreat

‚ÄĘ veel op gongs spelen en je bekwamen

3 CEREMONI√čN:

‚ÄĘ ‘Facing The Inner Child’ gongmeditatie

‚ÄĘ Wheel of Sound Inner Journey

‚ÄĘ gongpuja

DAARNAAST:

‚ÄĘ lichte Pranayama adem-oefeningen

‚ÄĘ lichte Qi-Gong-oefeningen

‚ÄĘ po√ęzie

EN VERDER:

‚ÄĘ heerlijke vegetarische maal¬≠tijden van onze chefkok¬†

‚ÄĘ mooie serene en comfortabele locatie

‚ÄĘ 3 dagen + aansluitend 1 nacht


‘Je gaat je niet beter voelen,
maar je wordt beter in voelen.’

Een reis naar binnen via klank.

Aan de uiterwaarden van de oude Maas grenzend aan natuurgebied De Keent, vind je onze sound chapel. Een heerlijke serene omgeving om thuis te komen en je thuis te voelen. 

De kracht van klank

In klank ontmoeten we elkaar en zijn we samen. Het persoonlijke lost op in onpersoonlijk gewaarzijn waarin zich het spontane, unieke moment ontvouwt. D.m.v. klank kan je je (verder) verdiepen in de lagen van je zijn.

Wat kan je verwachten?

Met alles wat we doen staat de medi­ta­tieve kwaliteit van klank centraal. Steeds weer afstemmen op de stilte. Je leert de achter­liggende betekenis van gong en gongbaden kennen. Je gaat zelf spelen op en luisteren naar gongs, kristallen klank­schalen, Himalaya klankschalen en andere boventoon-instrumenten. Je leert zelf klank­baden, gong- en klank­meditaties te geven en in groeps­verband te spelen. Verfijning van je speltechniek zoals beheersing van het volume van je spel.

Daarnaast medi­teer je op klank en leer je jezelf afstem­men op en met de gong.

Gedurende het retreat doen we regel­matig lichte Pranayama- en Qi Gong-oefeningen.

CEREMONI√čN

Een programma-onderdeel is een cacao¬≠-ceremonie waarin je de gong bespeelt met ‚Äėfacing your inner child‚Äô als intentie.

En als finale doen we de nachte­lijke gong­puja. Een ritueel waarbij we tijdens de nacht 7,5 uur samenzijn. De gongs worden non-stop bij toerbeurt door de deel­nemers bespeeld. Daarnaast lig je te slapen en/of te mediteren. Door de duur van de puja volgt een complete reset van body-mind. Het mentale, emotionele en fysieke wordt super­geleidend, waardoor de gebruikelijke weerstand van het ego oplost in onvoorwaardelijk zijn. Een prachtige louterende ervaring als finale.

Voor wie?

Dit retreat is voor iedereen die belangstelling heeft voor of inspiratie zoekt in de kracht van klank. Het is een uitstekende kennis­making, maar ook een verdieping van inzicht in ieders eigen innerlijke reis. Tevens verfijn je je speltechnieken.

BOEKINGEN

Overlangel - centrale ruimteHet retreat vindt plaats in een intieme, kleine setting van maximaal 12 personen. Dus WACHT NIET TE LANG.

Tijdens de laatste nacht van de gongpuja blijf je bij ons in het pand. De twee voorafgaande overnachtingen moet je zelf (inclusief ontbijt) boeken.
Er zijn ruimschoots hotels en B&B’s in de buurt. Kijk bijvoorbeeld op: BedandBreakfast.nl, AirBnB.com of Booking.com voor mogelijkheden. We hebben inmiddels een aantal leuke B&B’s ontdekt en helpen je graag met zoeken. Als je met OV komt, word je van het station opgehaald en weer
teruggebracht.

Het dagelijks programma is van ca 9.00u tot 21.30u.


Prijs is ‚ā¨ 650 (inclusief alle maaltijden en diverse soorten water & thee).

Wat een ervaring!

Omringd door gongs, omringd door klankschalen. Openstaan voor hun vibraties en resonatie. Ik laat het gebeuren en geef me over aan de gongs en klankschalen en laat me meeslepen door hun uitnodiging en vibreer mee. De dans van mijn klank, de dans van de gongs en klankschalen, één-zijn met wat er is. Thuiskomen. Ik zweef en laat me meevoeren in mijn eigen verhaal. En tussendoor is het stil. Stilte die er altijd is. Stilte waaruit klanken ontstaan. Steeds opnieuw, steeds andere klanken.

¬† – Frank –

24 uurs retreat Overlangel
Spirit Connection