4 t/m 8 november: The Way Of The Gong – 5-daags gongretreat op Venwoude

5daags gong retreat op Venwoude in de Lage Vuursche

vijfdaags gongretreat

We geven dit jaar een vijfdaags gongretreat in de nieuwe ruimte van het prachtige Venwoude midden in de bossen van de Lage Vuursche. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het een aaneengesloten vijfdaagse. Zo kunnen we ons verder verdiepen in het samenspel van onszelf met de gong. 

Ervaring opdoen met gongs en andere boventoon-instrumenten, medi­teren op klank en jezelf afstemmen op en met de gong. Werken met de effecten van klank en resonantie op het lichaam door middel van Sound-yoga. En als finale een rituele gongmeditatie in de vorm van een nachtelijke gongpuja.

TRAININGSESSIES

Gedurende het retreat zijn er diverse sessies waarin we leren werken met de gong, zowel voor nieuwkomers als verdere verdieping voor gevorderden. Je leert de achterliggende betekenis van de gong en gongbaden. Je leert zelf gongbaden en -meditaties te geven en in groepsverband te spelen. 

Tijdens de vijfdaagse komen internationaal bekende sound teachers vertellen over de kracht van klank en geven sessies. Rolf Nitsch, eigenaar en meestergongmaker bij
Gongland (een toonaangevend gongmerk) komt en onze vrienden van Grotta Sonora.

BOVENTOON-INSTRUMENTEN

We besteden een dagdeel aan het bespelen van boventoon-instrumenten zoals onder andere kristallen buizen en kristalschalen en de bijzondere instrumenten van Grotta Sonora. De makers van deze instumenten zijn erbij.

GONGPUJA

We sluiten de vijfdaagse af met een rituele gongpuja van 7,5 uur. Overdag be­reiden we ons voor met meditatie­technieken, adem­halingstechnieken, gongspelen en bewegingsleer met klank. Waarna we ons overgeven aan de werking van klank.

VOOR WIE?

Dit retreat is voor iedereen die belangstelling heeft voor de kracht van klank: mensen die daarmee willen kennis­maken of zich daar verder in willen verdiepen, therapeuten, yoga-teachers en deelnemers die zich compleet willen onderdompelen in klank.


De Gong

De gong is het meest krachtige instrument als we het hebben over harmoni­seren­de effecten op lichaam en geest. In het resonantieveld van de gong, lossen lichaam en denken zich op.

Wat is Sound Yoga?

Het is een vorm van yoga die gebaseerd is op het principe dat alles, inclusief ons lichaam uit frequenties bestaan. Net zoals een gestemd instrument is het lichaam een harmonieus geheel tenzij zijn trillingsveld verstoord is. 

Door Sound Yoga kunnen vastzittende lagen, op fysiek, mentaal en emotioneel niveau, gaan resoneren waardoor er weer ruimte en helderheid ontstaat. Zo wordt het voelen en de intuïtie zuiverder en wordt ons handelen niet meer reactief vanuit het verleden maar responsief in het Nu. We gebruiken hiervoor ademhalingstechnieken, meditatietechnieken en bewegingsleer met klank. 

Wat is een gongpuja?

Meer dan twintig gongs staan in de vorm van een vortex in de ruimte. Daar omheen liggen, slapen, mediteren de deelnemers. Wat volgt is een ceremonie van reiniging, regeneratie, verjonging en inzicht. De gongs klinken de hele nacht en bij toerbeurt bespelen de deelnemers de gongs. 

Je zult merken dat je waarneming zich vult met over elkaar schuivende en resonerende boventonen, die voor een totale ontspanning zorgen. 


The Way of the Gong – retreat 4 t/m 8 november

Inclusief biologische, vegetarische maaltijden van zoveel als mogelijk lokaal geteelde producten. In de pauzes thee, water, koek en fruit.

Kosten per persoon € 895

– Duokorting. Als u met z’n tweeën boekt is de prijs per duo: € 1700

– Speciale vroegboekaanbieding:

Bij boeking ontvang je t/m 15 mei een waardebon ter waarde van 100 euro! (vrij te besteden bij Spirit Connection)


Overnachtingsmogelijkheden voor 5 daagse*:

1 persoonskamer voor 3 nachten (incl. toeristenbelasting) € 152 p.p. 

2 persoonskamer voor 3 nachten (incl. toeristenbelasting) € 119 p.p. 

* Het betreft eenvoudige kamers, opgedekt en gedeeld sanitair op de gang.

 

• overnachting bij de gongpuja

Deze nacht verblijf je in de ruimte bij de gongs, daar zijn matrassen met lakens aanwezig. Je hoeft alleen zelf een kussen en deken/slaapzak mee te nemen. 


Voor vragen zoals dieetwensen, gespreide betaling en/of andere infor­matie kun je altijd contact opnemen, via de mail op gwen@spiritconnection.nl of telefonisch op 06-23915277. 


 RESERVEREN: 

> Reservering voor 5-daagse retreat 4 t/m 8 november

> Duo-reservering voor 5-daagse retreat 4 t/m 8 november

> Overnachtingen voor 5-daagse 1 persoonskamer voor 3 nachten

> Overnachtingen voor 5-daagse 2 persoonskamer voor 3 nachten

Share this post

Leave a Reply