28 april t/m 2 mei 2021: The Way Of The Gong – vijfdaags gongretreat op Venwoude

5daags gong retreat op Venwoude in de Lage Vuursche

THE WHEEL OF SOUND – INNER JOURNEY

We geven dit jaar een vijfdaags gongretreat in de prachtige ruimte van Venwoude middenin de natuur. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het een aaneengesloten vijfdaagse met als thema: The Wheel Of Sound – Inner Journey. In samenspel met de gong verdiep je je vanuit diverse invalshoeken. 

Je gaat ervaring opdoen met gongs en andere boventoon-instrumenten, medi­teren op klank en jezelf afstemmen op en met de gong. Werken met de effecten van klank en resonantie op het lichaam door middel van Sound-yoga. Verdiepen en inzicht in jouw eigen innerlijke reis. En als afsluiting een nachtelijke gongpuja. 

Buiten de serieuze teachings zal er ook veel ruimte zijn voor plezier in samenzijn en samenspelen.

SESSIES

Gedurende het retreat zijn er diverse sessies waarin je leert werken met de gong (zowel voor nieuw­komers als voor gevorderden). Je leert de achter­liggende betekenis van de gong en gongbaden. Je leert zelf gongbaden en -meditaties te geven en in groepsverband te spelen. Daarnaast leren we je met diverse boventoon-instrumenten te spelen zoals kristallen klankschalen, glazen en koperen buizen-instrumenten.

Onze Italiaanse vrienden, sound teachers Margherita en Madhava van Grotta Sonora, komen vertellen over hun zelfgemaakte instrumenten en gongs en verzorgen een boventoon-meditatie.

GONGPUJA

We sluiten de vijfdaagse af met een rituele nachtelijke gongpuja van 6,5 uur. Overdag bereiden we ons voor met meditatie­technieken, adem­halingstechnieken, gongspelen en bewegen op klank. Tijdens de puja staan er meer dan twintig gongs in de ruimte, daar omheen liggen, slapen, mediteren de deelnemers. Wat volgt is een cere­monie van reiniging, regeneratie, verjonging en inzicht. De gongs worden tijdens de hele nacht bij toerbeurt bespeelt door ons en de deelnemers. 

VOOR WIE?

Dit retreat is voor iedereen die belangstelling heeft voor de kracht van klank. Als een uitstekende kennis­making, maar ook als verdieping van inzicht in ieders eigen innerlijke reis. 


RESERVEREN: The Way of the Gong – retreat 28 april t/m 2 mei

Inclusief ontbijt, lunch en diner met biologische, vege­ta­rische maaltijden van zoveel als mogelijk lokaal geteelde producten. In de pauzes thee, water, koek en fruit. Kosten per persoon € 1125

> Reservering voor 5-daagse retreat 28 april t/m 2 mei

 

– Speciale vroegboekaanbieding:

Bij boeking ontvang je tot 1 maart een waardebon ter waarde van 125 euro! (vrij te besteden bij Spirit Connection)


 

Overnachtingsmogelijkheden voor 5 daagse*:

1 pers. kamer 3 nachten incl. BTW en toeristenbelasting € 151 p.p.

2 pers. kamer 3 nachten incl. BTW en toeristenbelasting € 119 p.p.

camper/tent 3 nachten incl. BTW en toeristenbelasting € 53 

* Het betreft eenvoudige kamers, opgedekt en gedeeld sanitair op de gang.

Je moet deze zelf boeken bij Venwoude (via: www.venwoude.nl/boeken vanaf 15 januari)

 

• overnachting bij de gongpuja

Deze nacht verblijf je in de ruimte bij de gongs, daar zijn matrassen met lakens aanwezig. Je hoeft alleen zelf een kussen en deken/slaapzak mee te nemen. Je hoeft hiervoor dus geen ovrnachting te boeken.


Voor vragen zoals dieetwensen, gespreide betaling en/of andere infor­matie kun je altijd contact opnemen, via de mail op gwen@spiritconnection.nl of telefonisch op 06-23915277. 


RESUMEREND:
  • teachers: Gwen, Harry & Siem
  • gast-teachers: Margherita en Madhava (Grotto Sonora)
  • 30 gongs, kristallen instrumenten en klankschalen, Himalaya klankschalen, koperen en kristallen buizen-instrumenten en nog veel meer
  • ochtend-, middag- en avond-sessies
  • kennis en ervaring die je ‘mee kan nemen’ en thuis of in je praktijk kan toepassen
  • boekwerk

Het precieze programma en verdere informatie volgt nog. Houd onze nieuwsbrief en socials in de gaten.

Share this post

Geef een reactie

Spirit Connection